photo botslide.jpg

Caring for Cacti

11 Οκτ 2015



Μέχρι πέρσι δεν είχα κανένα ενδιαφέρον για οποιοδήποτε είδος κάκτου. Αυτό άλλαξε όταν άρχισα να βλέπω αμέτρητα  pinboards στο pinterest αφιερωμένα στους κάκτους και τα παχύφυτα. Έτσι σιγά σιγά άρχισα να τα προσέχω μέχρι που μπήκε στο παιχνίδι και το instagram με ατελείωτους λογαριασμούς αφιερωμένους σε αυτά τα μικρά αγκαθάκια!



 Αρχικά πίστευα πως είναι  ''ανεξάρτητα'' φυτά και δε θα χρειάζεται να ασχολούμαι μαζί τους  οπότε έκανα την πρώτη αγορά και τα ξέχασα σε μια γωνιά. Όμως όσο περισσότερο διάβαζα για αυτά τόσο περισσότερα μάθαινα για τη φροντίδα τους. Είναι αλήθεια πως οι κάκτοι είναι ανθεκτικά φυτά αλλά αν ξέρεις να τα φροντίζεις σωστά τότε σίγουρα θα στολίζουν το χώρο σου για πολύ μεγαλύτερο διάστημα από ότι πιστεύεις.


  • Φρόντισε να αλλάζεις το κασπώ τους κάθε 6 μήνες 
  • Μην τα ποτίζεις υπερβολικά. Μονάχα όταν έχει ξεραθεί το χώμα τους.
  • Τοποθέτησε τα σε μέρος που έχει πολύ φως αλλά ταυτόχρονα να είναι και προστατευμένα. Ιδιαίτερα τα παχύφυτα μιας και μπορεί να καούν τα φύλλα τους.
  • Μην τους αλλάζεις συχνά θέση διότι μπορεί να τους προκαλέσεις τραύμα. Αυτό ισχύει για τα περισσότερα φυτά.
  • Φρόντισε όταν τα ποτίζεις να μπορεί να στραγγίζει το νερό και να μη λιμνάζει στη γλάστρα.
  • Γύρνα καθημερινά το κασπώ ώστε να λαμβάνει περιμετρικά το φως του ήλιου διαφορετικά θα μεγαλώνει γέρνοντας στη μια πλευρά.
Έχετε να προσθέσετε περισσότερες συμβουλές για το πως να φροντίζω καλύτερα τα κακτάκια?

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 photo envye.jpg
envye blogger theme