photo botslide.jpg

Ευκολη vegan μανιταροσουπα

8 Απρ 2016


Η μανιταρόσουπα μπορεί να γίνει με εκατοντάδες διαφορετικούς τρόπους. Η συγκεκριμένη όμως είναι vegan και πανεύκολη. Ότι πρέπει για τις πιο κρύες μέρες και μια πολύ καλή λύση για όσους κάνουν νηστεία. Τη συνταγή την πήρα από την πεθερά μου που την κάνει με άγρια μανιτάρια και η γεύση εκείνης πραγματικά δε συγκρίνεται αλλά εμείς θα συμβιβαστούμε με τα καλλιεργημένα μανιτάρια που όλοι βρίσκουμε στα σούπερ μάρκετ.


Υλικά:
  • 2 κρεμύδια
  • 2 πατάτες σε κύβους
  • 2 κεσεδάκια μανιτάρια
  • Αλάτι κατά προτίμιση
  • Πιπέρι κατά προτίμηση
  • Άνηθος 3-4 κλοναράκια (ή παραπάνω κατά προτίμηση)
  • 1/2 κούπα τριμμένο καρότο
  • Λίγο ελαιόλαδο
Φυσικά οι ποσότητες είναι κατά προτίμηση. Πειραματιστείτε και αν σας αρέσει κάποιο υλικό περισσότερο μπορείτε να αυξήσετε την ποσότητα που χρησιμοποιείτε.
-Βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μανιτάρια και τα καλύπτουμε με νερό να βράσουν. Έπειτα τα στραγγίσουμε για να μην έχουμε το σκούρο χρώμα του νερού.Την επόμενη φορά που θα κάνω τη συνταγή θα παραλείψω αυτό το βήμα γιατί δε με απασχολεί τόσο το χρώμα της σούπας έτσι και αλλιώς. 
Οπότε αν θέλετε να παραλείψετε και εσείς αυτό το βήμα ξεκινάμε...

  1. Βάζουμε λίγο λάδι στην κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κρεμμύδι.
  2. Ρίχνουμε την πατάτα σε κύβους, τα καρότα και τα μανιτάρια
  3. Προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν τα λαχανικά μας
  4. Προσθέτουμε αλατοπίπερο ή μπαχαρικά της αρεσκείας μας
  5. Τέλος μόλις βράσει η πατάτα προσθέτουμε και τον άνηθο.


Αυτό ήταν. Πανεύκολο έτσι? Μπορείτε να σταματήσετε εδώ και να απολαύσετε το πλούσιο γεύμα σας ή μπορείτε να το πάτε ένα βήμα παραπέρα και να λιώσετε τα λαχανικά με ένα ραβδομπλέντερ. Προσωπικά την προτιμώ βελουτέ αλλά στον Μ. αρέσει η rustic εκδοχή της.


Τρέχει διαγωνισμός στο Blog : Garnier Γαλάκτωμα Καθαρισμού

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 photo envye.jpg
envye blogger theme