photo botslide.jpg

Cleaning The make-up dust....

19 Οκτ 2014



Τουλάχιστον μια φορά το μήνα κάνω ένα καθαρισμό στα συρτάρια που έχω τα καλλυντικά και ειδικά σε αυτό που βλέπετε γιατί τείνει να λερώνεται πολύ εύκολα από τα πινέλα και τις σκιές που θρυμματίζουν και πέφτουν μέσα του. Η αλήθεια είναι ότι τράβηξα μια φωτογραφία για να σας δείξω το πριν και το μετά αλλά πραγματικά ήταν τόσο ντροπιαστική που τελικά αποφάσισα να τη διαγράψω. Απλά ας πούμε ότι το αφήνω στη φαντασία σας!Οκ? Τα βήματα που ακολουθώ δεν είναι κάτι σπουδαίο απλά είναι ο τρόπος που με βολεύει και ίσως φανεί χρήσιμος και σε εσάς. Με τρία απλά βήματα λοιπόν φτάνω στο επιθυμητό αποτέλεσμα...

Πρώτο βήμα:  Για πιο γρήγορη και εύκολη επιλογή χρησιμοποιώ τα πιο οικονομικά υγρά μαντιλάκια που έχω στη διάθεση μου όπως αυτά στην εικόνα από Lidl. Όμως συνήθως έχω ένα πολύκαθαριστικό που φτιάχνω μόνη και μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για διάφορες επιφάνειες. Απλά πάρτε ένα ψεκαστήρι, γεμίστε το με νερό και προσθέστε δυο με τρεις κουταλιές της σούπας υγρό πιάτων. (Διαφορετικά το 1/10 του νερού)

Δεύτερο βήμα:φυσικά είναι να αδειάσω τα πάντα από το συρτάρι πάνω στο γραφείο. Καθώς βγάζω τα καλλυντικά από τις θήκες τα καθαρίζω και τα κατηγοριοποιώ ώστε να γλιτώσω χρόνο μετά και διότι για εμένα βγάζει περισσότερο νόημα να τα καθαρίσω αυτή τη στιγμή παρά μετά, πάνω από καθαρό συρτάρι.

Τρίτο βήμα: Συχνά αλλάζω τη διάταξη των πραγμάτων μέσα στο συρτάρι. Συνήθως όμως μου αρέσει να τα τακτοποιώ από αριστερά προς τα δεξιά, με τη σειρά που κάνω και το make-up μου. Αυτό σημαίνει πρώτα τα primer, foundation μετά πούδρες, ρουζ, highlight, έπειτα παλέτες σκιών, μάσκαρα, μολύβια ματιών και τέλος lipgloss, lip liners και κραγιόν. Τέρμα δεξιά έχω βάλει αξεσουάρ όπως ξύστρες κ.λ.π

Τι πιστεύετε για αυτό το ποστ? Ίσως υπερβολικό για ένα μόνο συρτάρι ? Αν έχετε πάντως ιδέες και λύσεις για καθαρισμό και οργάνωση ρίξτε το στα σχόλια γιατί μου αρέσει πολύ να μαθαίνω καινούρια κόλπα που θα κάνουν τη ζωή μου πιο εύκολη... Έχω κάνει μέχρι και subscribe σε κανάλι στο youtube για αυτό το λόγο! 

6 σχόλια:

  1. πρεπει να σου δειξω το συρταρι μου για να κατααλαβεις τι ειναι ντροπιαστικη εικονα..τι φταιμε εμεις που γινονται χαλια τα καλλυντικα??εγω χρησιμοποιω μωρομαντηλα για να τα καθαρισω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει.. lol. Ας ξεκινήσουμε με το οτι εμείς δεν φταίμε ποτέ κ για τίποτα. με αυτή τη βάση εγώ ρίχνω όλο το φταίξιμο στα πινέλα του κορρε που μαδάνε όσο τίποτα αλλο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mou aresei na einai ola organised kai se order….exo parei kapia dividers kai containers na exo ola ta foundation se ena, ta eyeshadow se alo…..einai orea na einai ola taxtopimena! :)


    Filakia apo Londino!


    Layla xx


    www.sprinklesofstyle.co.uk

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Καλημέρα!
    Τα καλύντικά θέλουν συνέχεια οργάνωση γιατί πολύ ευκολά γίνεται χαμός και δεν μπορείς να βρείς τίποτα!
    Αυτή την περίοδο έχω μικρά νεσεσερ για τα καλλύντικά και αξεσουάρ που δεν λερώνουν ευκολά , όπως μολύβια , lip gloss, μάσκαρα και ένα πλέξιγξλας κουτί για τις σκιές και πούδρες που μπορώ να το κάθαρίσω εύκολα ! Έχω μειώσει τα καλλύντικά μου στα απολύτως απάραίτητα και δεν κρατάω πλέον πράγματα που είναι πολύ απίθανο να χρησιμοποιήσω κάποια στιγμή. Επίσης έχω ένα μινι νεσεσερ στην τσάντα μου με το αγαπήμένο μου lip gloss , μια μικρή σκιά - ρουζ και μια μικρή μάσκαρα (δείγμα από την αγαπημένη μου μάσκαρα της Benefit)) για να μην χρειάζεται να μεταφέρω πράγματα από το μπάνιο μου στην τσάντα μου!


    Φιλία!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μεγάλη κουβέντα αυτή που είπες για τα περιττά καλλυντικά. Αυτό το διαβολάκι που σου ψυθιρίζει "Μα, κράτα το.Μη το πετάς. Ίσως κάποια στιγμή το χρειαστείς και δε το έχεις.." είναι δύσκολο να μη το ακούς! LOL.
    φιλιά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ναι βοηθάει και στο να πειραματίζεσαι περισσότερο με το make up όταν όλα είναι οργανωμένα μπροστά σου και είναι εύκολο να βρίσκεις πράγματα... Απο Λονδίνο ε? Πολλά φιλιά στο μελαγχολικό Λονδίνο λοιπόν.... :) (I Bloglovin follow you;) )

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 photo envye.jpg
envye blogger theme