photo botslide.jpg

Mini Botanical Garden

17 Μαΐ 2015




 Τα παχύφυτα και οι κάκτοι ήταν δυο κατηγορίες φυτών που δε τα αγαπούσα κα-θό-λου. Δε μπορούσα να καταλάβω το λόγο ύπαρξης τους. Όσο και αν μου αρέσει η κηπουρική απλά ήταν το είδος που ποτέ δεν ασχολήθηκα. Σε αντίθεση με τον Μ. που του αρέσουν και έχει "καλλιεργήσει" στο παρελθόν πολλούς κάκτους. Όταν όμως κατακλύζει κάτι το pinterest δε μπορείς να το αγνοήσεις. Τα έβλεπα κάθε φορά που έψαχνα στη στήλη κηπουρική και με αμέτρητους τρόπους διακόσμησης. Έτσι λοιπόν αποφάσισα αφού είχα και τη γυάλα από Jumbo που σας είχα δείξει σε haul, να κάνω τη δική μου εκδοχή Terrarium.
 Αυτά που χρειάστηκα και τα βήματα που ακολούθησα είναι παρακάτω και είναι γελοία.

Υλικά
Γυάλα- Βάζο
Χώμα
Πέτρες
Παχύφυτα σε διάφορα ύψη
Πολύχρωμοι κάκτοι


Με βάση το μέγεθος της γυάλας που θα διαλέξετε για τη σύνθεση σας, θα χρειαστείτε την ανάλογη ποσότητα για τα υπόλοιπα.

Αρχικά καθάρισα τη γυάλα από μέσα για να μην είναι θολή και έβαλα περίπου τρία εκατοστά πετρούλες. Στη μέση άφησα κενό (σαν λακκούβα) για να μη χρειαστώ μεγάλη ποσότητα αφού έτσι και αλλιώς δε θα φαίνονται. Οι πέτρες που είχα ήταν από το πικ-νικ που είχαμε πάει. Τις έβαλα σε μια λεκάνη με νερό και χλωρίνη για μια εβδομάδα και μετά τις ξέπλυνα άλλες δυο με τρις φορές για να φύγει το ιώδιο και να είναι ασφαλής η χρήση τους στην κηπουρική. Φυσικά δε χρειάζεται να κάνετε ταξίδι σε παραλία. Απλά τις είχα και ήθελα να τις αξιοποιήσω οπότε βρήκα τρόπο.

Μετά γέμισα τη γυάλα με το χώμα στα 2/4 και τοποθέτησα τα φυτά με τις γλαστρούλες τους σε διάφορες θέσεις μέχρι να βρω την κατάλληλη σύνθεση. Αυτό που παρατήρησα είναι πως καλό είναι να διαλέξετε φυτά με ίδιο χρωματικό τόνο αλλά με υψομετρική διαφορά και πάντα να υπάρχει ένα φυτό που θα προκαλέσει περισσότερο ενδιαφέρον στη σύνθεση όπως το ροζ που διάλεξα εδώ. Υπάρχουν πολλά είδη και σίγουρα θα βρείτε κάτι ανάλογο με τα γούστα σας.

Τέλος τα φύτεψα βάζοντας το υπόλοιπο χώμα και τοποθετώντας λίγες ακόμα πέτρες από πάνω για ομορφιά και συμμετρία στη σύνθεση. Αν πέσει χώμα πάνω στους κάκτους πάρτε μια παλιά οδοντόβουρτσα και χτενίστε το ώστε να μη τραυματιστείτε και να μη τραυματίσετε και τον κάκτο.


Εσείς ασχολείστε καθόλου με κηπουρική?

6 σχόλια:

  1. πολύ όμορφα τα νέα σου φυτά!! Εγω έχω μεγάλο κηπο αλλα δεν ασχολούμαι καθόλου, να'ναι καλά η μαμά! Η κολλητή μου έχει στο σπίτι της πολλούς κάκτους και έχει έναν 3 μέτρα ύψος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τρία μέεετρααα? Πλάκα κάνεις! Ούτε σε φυτώρια δεν έχω δει τόσο μεγάλο κάκτο...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φοβερή ιδέα;;;Θα μπορούσε να σταθεί και ως διακόσμηση μπαλκονιού;Γτ λόγω ερα το φοβάμαι το γυαλί!!!Τους κακτους αυτούς που τους προμηθευρσαι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Tous kaktous tous pira apo to futwrio tis perioxis mou. Mporeis na tous vreis akoma sta ikea i kai se anthopoleia alla tha sou proteina futwreio giati einai sigoura pio oikonomika kai me megaluteri poikilia.
    O kaktos idanika mporei na meinei sto mpalkoni( auti ti stigmi kai egw ekei tous exw) gia perissoteri proslipsi iliou alla oxi ektethimenos se vroxi (giati de thelei polu nero) apo aera den exei provlima. Kaktoi kai paxufuta einai polu anthektika futa...


    *sorry gia ta greekenglish alla to pc den exei ellinika

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ !ΟΤΑΝ ΤΟ ΚΑΝΩ ΘΑ ΣΟΥ ΣΤΕΙΛΩ ΕΙΚΟΝΑ ΝΑ ΔΕΙΣ!!!ΦΙΛΙΑ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 photo envye.jpg
envye blogger theme