photo botslide.jpg

My Membership Cards!

14 Ιουν 2015



Προχθές, μετά από μια έκρηξη καθαριότητας που είχα, έριξα μια ματιά στο πορτοφόλι μου και πραγματικά είναι γελοίο το πόση χαρτούρα κρύβεται εκεί μέσα. Είχε φτάσει σε σημείο που μου ήταν αδύνατο κάποιες φορές να κλείσω το φερμουάρ του. Αυτό το χάος οφείλεται κυρίως από έναν μεγάλο όγκο αποδείξεων που κρατάω (μη ρωτάς πόσο καιρό... πιθανόν χρόνια!) αλλά κυρίως από τη μεγάλη συλλογή με προνομιακές κάρτες που έχω συλλέξει! 

Κάποιες από αυτές τις έχω αρκετό διάστημα συνεπώς σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον ένα τέτοιο ποστ όπου σας περιγράφω την εμπειρία μου και ίσως σας βοηθήσει σε κάποιο βαθμό. Πριν ξεκινήσω να τις περιγράφω να πω πως η προνομιακή κάρτα δεν είναι χρεωστική ή πιστωτική κάρτα. Όμως σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να "φορτώσεις" με ένα συγκεκριμένο ποσό την κάρτα για να τη χρησιμοποιείς χωρίς τη χρήση μετρητών. Καλύτερα όμως διαβάστε παρακάτω τη λίστα και τι ισχύει για την κάθε μια ξεχωριστά. 


BEAUTY

Κάρτα Υγείας και ομορφιάς
Είναι μια κάρτα μέλους για το φαρμακείο της γειτονιάς σου. Μπορείς να ρωτήσεις το φαρμακοποιό σου αν είναι μέλος του προγράμματος και αν δίνει αυτή τη δυνατότητα στους πελάτες του. Με αυτή τη κάρτα μπορείς να έχεις διάφορα προνόμια ανάλογα με αυτά που προσφέρει το φαρμακείο σου όπως : 
  • ειδοποιήσεις για νέα προϊόντα με sms
  • προσφορές και διαγωνισμούς με sms
  • ενημέρωση για τους πόντους που κερδίζετε 
  • δώρα και προνομιακές τιμές σε προϊόντα
Εναλλακτικά τα on line Φαρμακεία προσφέρουν αρκετά από τα παραπάνω προνόμια με μια απλή εγγραφή στο Newsletter τους. Αν έχετε μόνιμη κατοικία ίσως να σας φανεί χρήσιμη μια τέτοια κάρτα αλλά για εμένα που αλλάζω συνεχώς τόπο διαμονής δεν ήμουν σε θέση να εξαργυρώσω τους πόντους μου. Το φαρμακείο που την είχα βγάλει εξαργύρωνε πόντους μόλις έφτανες 100

Zoniou Bonus Card
Αφορά το φυσικό κατάστημα του αρωματοπωλείου Zoniou που βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη. Δίνει τη δυνατότητα προνομιακών τιμών με την επίδειξη της κάρτας στο ταμείο αλλά είναι πολύ πρόσφατη η  απόκτηση αυτής της κάρτας και ακόμη δεν την έχω χρησιμοποιήσει. Μόλις τη χρησιμοποιήσω θα ενημερώσω το ποστ.

FASHION

Καννελόπουλος
Με την κάρτα μέλους στον Καννελόπουλο ανάλογα σε ποιο υποκατάστημα θα επιλέξετε να κάνετε τις αγορές σας δίνονται ανάλογες εκπτώσεις όλο το χρόνο εκτός από τις περιόδους γενικών εκπτώσεων. Υπάρχουν υποκαταστήματα στη Θεσσαλονίκη και στη Λάρισα και οι εκπτώσεις κυμαίνονται από 20%-35% . Ενημερώνεστε με sms και οι εκπτώσεις πολλές φορές αφορούν και είδη υπόδησης. Αφορά κυρίως ένδυση αλλά στο κατάστημα υπάρχουν υποδήματα, τσάντες, καλλυντικά και αρώματα. Επίσης δεν έχω προλάβει ακόμα να τη χρησιμοποιήσω αλλά μου έρχονται συχνά ενημερωτικά sms που με βάζουν σε πειρασμό! Η κάρτα έχει ισχύ για ένα εξάμηνο διαφορετικά χάνονται τα προνόμια της κάτι που me δυσαρεστεί ως πελάτισσα μιας και το βρίσκω εξαιρετικά περιοριστικό.

BOOKS

Public
Αυτή η κάρτα σου δίνει τη δυνατότητα με κάθε αγορά βιβλίου να έχεις έκπτωση -10% και να μαζεύεις παράλληλα πόντους ώστε να τους εξαργυρώσεις. Έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν αρκετά αυτή την κάρτα μόνο για την έκπτωση που προσφέρει διότι είναι εξαιρετικά απίθανο να μπορέσεις να εξαργυρώσεις τους πόντους εκτός και αν είσαι μανιωδώς βιβλιοφάγος. Η εξαργύρωση ξεκινάει από τους 700 πόντους για -15 ευρώ ενώ πρέπει να γίνει σε χρονικό διάστημα ενός χρόνου από τη συμπλήρωση τους. Παρέχεται επίσης δωρεάν ετήσιος έλεγχος7 σημείων σε tablet, PC ή Notebook κατοίκων.

LIFESTYLE

Biscotto members
Για την απόκτηση αυτής της κάρτας πρέπει να κάνεις αίτηση στο biscotto και να πληρώσεις 20 ευρώ
για την απόκτηση της. Οι παροχές που δίνει είναι εκπτώσεις από 20-50% σε μια μεγάλη γκάμα συνεργαζόμενων καταστημάτων ενώ έχει ισχύ για ένα χρόνο. Περιλαμβάνει εκπτώσεις σε clubs, cafe, bars, θέατρα, κινηματογράφο, θεάματα για παιδιά. Επιπλέον έχεις τη δυνατότητα ως μέλος να πάρεις μέρος σε διάφορες κληρώσεις για δωρεάν εισιτήρια σε θεάματα. Αυτή η κάρτα χρησιμοποιείται αυστηρά μόνο από τον κάτοχο της αφού μπορεί να ζητηθεί και η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας για ταυτοποίηση στοιχείων. 
Δυστυχώς δεν πρόλαβα να τη χρησιμοποιήσω λόγο του εξαντλητικού ωραρίου μου πέρσι αλλά σίγουρα θα την αγοράσω ξανά στο μέλλον!

Friday's Club Card
Αν είστε λάτρης της Αμερικάνικης κουζίνας τότε τα TGI σου δίνουν τη δυνατότητα να μαζέψεις πόντους τους οποίους μπορείς να εξαργυρώσεις σε επόμενο γεύμα. Όπως με πολλές κάρτες έτσι και εδώ το χρονικό διάστημα είναι εντός 12 μηνών. Στην πραγματικότητα όμως αυτές τις κάρτες τις θέλεις για τα προνόμια μέλους και όχι για την εξαργύρωση πόντων. Στα Friday's δίνουν έκπτωση σε ποτά και κάνουν διάφορες κληρώσεις για δωρεάν γεύματα. Μεταξύ άλλων φέτος το καλοκαίρι έχουν πολύ καλές τιμές σε μπύρες Heineken και Cuervo Margaritas. Θα κοιτάξω να εκμεταλλευτώ αυτό το προνόμιο σίγουρα!

Starbacks
Εδώ μιλάει η απόλυτη Αμερικανιά! Για την απόκτηση αυτής της κάρτας χρειάζεται να το ζητήσετε από το barista και να τη γεμίσετε με τουλάχιστον 10 ευρώ! Χρησιμοποιείται αντί μετρητών για μεγαλύτερη ευκολία εξυπηρέτησης και το μόνο πλεονέκτημα είναι ότι με τη χρήση της γίνεται -10% έκπτωση. Την έχω χρησιμοποιήσει μόνο μια φορά και θεωρώ ότι είναι εντελώς άκυρη για τα Ελληνικά δεδομένα μιας και ενώ είμαστε εθισμένοι στον καφέ δεν είμαστε τόσο "εθισμένοι" στα brands.Πρέπει να μου έχει μείνει υπόλοιπο στην κάρτα οπότε θα την τσεκάρω μια τελευταία φορά, όμως take away εξαιρετικό cafe μπορώ να έχω και από το barista της γειτονιάς μου και  με λιγότερες θερμίδες...

HOMEWARE

ΙΚΕΑ Family
Η συμμετοχή στο πρόγραμμα ΙΚΕΑ Family είναι δωρεάν και με την ενεργοποίηση της κάρτας έχεις αυτόματα 200 πόντους. Όπως και με άλλες κάρτες η προσθήκη των πόντων προσμετράται ανάλογα με τις αγορές και η εξαργύρωση ξεκινάει από 1.750 με έκπτωση αξίας 5 ευρώ. Εκτός αυτού σου αποστέλλονται ενημερωτικά newsletter για τις ειδικές προσφορές και εκπτώσεις που σου δίνονται ως μέλος του προγράμματος. Αυτό που ξεχωρίζει τη συγκεκριμένη κάρτα είναι ότι μπορείς να την χρησιμοποιήσεις και για on line αγορές κάτι  που δεν ισχύει σε άλλα καταστήματα. Περιττό να πω ότι για εμένα είναι η πιο χρήσιμη κάρτα από όλες που έχω. Το μόνο αρνητικό είναι ότι oi εκπτώσεις που δίνονται είναι πολύ μικρές αλλά και πάλι είναι κέρδος ακόμα και τα 5 ευρώ.

Mas Card
Έχω διάφορες κάρτες από σούπερ μάρκετ αλλά δε θα επεκταθώ σε όλες. Θα επικεντρωθώ σε αυτή που χρησιμοποιώ πιο τακτικά και αυτή είναι από το σούπερ μάρκετ Μασούτης. Αυτό που μου αρέσει είναι ότι σου δίνει τη δυνατότητα να εξαργυρώσεις σε ελεύθερο χρόνο τους πόντους που μαζεύεις αγοράζοντας προϊόντα με την ειδική σήμανση, ενώ η εξαργύρωση αφορά σε μείωση στο τελικό λογαριασμό. Από όλες τις κάρτες που είχα είναι η μοναδική που το προσφέρει αυτό και υπάρχουν άπειρα καταστήματα στη πόλη, οπότε δεν είναι δύσκολο να φτάσεις τους πόντους. Για 200 πόντους η μείωση στην απόδειξη είναι 6 ευρώ αν θυμάμαι καλά και ο μόνος περιορισμός είναι ότι η εξαργύρωση γίνεται μόνο στο κατάστημα που εκδόθηκε η κάρτα. Έχω χρησιμοποιήσει ήδη την έκπτωση που μου δίνει η κάρτα και θα συνεχίζω να μαζεύω πόντους.

Ξέρω ότι ήταν μεγάλο το κείμενο αλλά ελπίζω να σας φάνηκε χρήσιμο. Εσείς χρησιμοποιείται προνομιακές κάρτες? Υπάρχει κάποια που δεν ανέφερα και πιστεύεται ότι θα έπρεπε οπωσδήποτε να έχω?





6 σχόλια:

  1. παρα πολυ ωραιο αρθρο και πρωτοτυπο,θελω να το κανω κι εγω ζηλεψα χαχα!!!Μολις σε ανακαλυψα και βλεπω βιντεακια και φωτο στο instagram!!!!!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλημέρα Athanasia μου. Ααααα πολύ χαίρομαι που σου άρεσε. Να το κάνεις γιατί όχι; ♡♡♡ :)
    Ελπίζω να τα λέμε λοιπόν και στα υπόλοιπα social media ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. χρησιμοποιώ σαν τρελη την κάρτα του μασούτη και των Fridays και τις λατρεύω γιατί έχεις αρκετό κέρδος με την χρήση τους! Η πιο άχρηστηη που έχω είναι των Sephora!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. επίσης ξέχασα να σου πω για το σακίδιο που με ρώτησες! Εγώ το έχω λιώσει πραγματικά!!! Σίγουρα αντεχει!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. AAaaaaaa από Sephora δεν έχω ψωνίσει ποτέ! Δεν αξίζει λες ε?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ευχαριστώωωωω θα πάω να την πάρω. ;* :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 photo envye.jpg
envye blogger theme