photo botslide.jpg

What to do with empty IKEA candle jars

21 Ιουν 2015





Αν είσαι σαν εμένα και αγαπάς τα κεριά τότε σίγουρα θα έχεις ξεμείνει με αρκετά άδεια ποτηράκια σαν αυτά της φωτογραφίας. Καλή η ανακύκλωση δε λέω, αλλά δε μου πήγαινε η καρδιά να πετάω τόσα πια. Έπρεπε κάτι να κάνω για αυτό!

Όμως για να τα ανακυκλώσουμε σε "φτιάξτο μόνος σου" πρέπει πρώτα να τα καθαρίσουμε από τα υπολείμματα κεριού. Ευτυχώς που τα περισσότερα κεριά ΙΚΕΑ εάν τα κάψεις σωστά από την αρχή καίγονται μέχρι το τέλος. Οπότε το μόνο που μένει είναι να βγάλεις με ένα παλιό μαχαίρι ή τσιμπιδάκι τη βάση από το φιτίλι ή ακόμα παραλείπεις αυτό το βήμα και το βάζεις σε μπεν-μαρί. Ζεσταίνεται, λιώνει οποιαδήποτε ποσότητα κεριού έχει απομείνει και μετά απλώς παίρνεις απορροφητικό χαρτί και το σκουπίζεις. 

Voila! Πεντακάθαρα και έτοιμα για DIY project. (Μωρέ πως τα λέω έτσι!). Υπάρχουν τρία μεγέθη στα κεριά ΙΚΕΑ. Παρακάτω σου προτείνω κάποιες εναλλακτικές αλλά φυσικά υπάρχουν άπειροι τρόποι για να τα χρησιμοποιήσεις ανάλογα με το χώρο και τη φαντασία σου.

Big Candle Jar
Έχω βάλει εδώ τους μεγάλους δίσκους ντεμακιγιάζ που έχω αλλά φυσικά θα κρατούσε μεγαλύτερη ποσότητα εάν χρησιμοποιείται το μικρότερο μέγεθος. Ιδανικό για το μπάνιο για άμεση πρόσβαση κάθε φορά που ξεβάφομαι.

Normal Candle Jar
Κάθεται πάνω στο γραφείο που βάφομαι και για αυτό το λόγω επέλεξα να βάλω τις καλλυντικές μπατονέτες μου,που βοηθάνε για να σβηστούν τα άπειρα λάθη με τη μάσκαρα και τη γραμμή eyeliner.

Mini Candle Jar
Βρήκε και αυτό τη  θέση του πάνω στο γραφείο μου και εκεί σκοπό είχα να έχω τα βασικά εργαλεία και τα πιο χαριτωμένα για να μη κρύβονται μέσα στο συρτάρι αλλά φυσικά πλέον έχει γεμίσει με διάφορα σκουλαρίκια και δαχτυλίδια....

Ορίστε λοιπόν μερικές ιδέες εάν δεν ξέρατε τι να κάνετε με αυτά τα ποτηράκια και απλά λυπάστε να τα πετάτε κάθε φορά. Εάν έχετε και άλλες ιδέες παρακαλώ αφήστε τες από κάτω μιας και είμαι σίγουρη ότι θα μου χρειαστούν πολύ σύντομα...


8 σχόλια:

  1. Εδω και κανενα εξαμηνο αρχισα να λατρευω τα κερια. Πιο πριν μ ηταν αδιαφορα κ τζαμπα λεφτα! (Μαλλον μεγαλωσα)Απο ικεα δεν εχω παρει ποτε κερια μονο απο jumbo. Ειδικα αυτα με αρωμα βανιλιας τα αγαπω! Και προχθες κατεβηκα αγορα και μπαινω για πρωτη φορα στο zara home. Επαθα πολλαπλα εγκεφαλικα 1. Γτ ειχε τεεεελεια πραγματα και 2. Γτ ηταν απιστευτα ακριβα ολα χωρις καμια εξαιρεση!!! Αλλα ερωτεθτηκα ενα γιγαντιο κερι σε τετοιο ποτηρι μεγαλο. Με αρωμα βανιλια παλι. Μαλλον απο βδομαδα θα παω να το παρω. Ξερω ειμαι θυμα του καταναλωτισμου πλεον....:-( αλλα το αγαπησαααααα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ξεχασα να αναφερω οτι εκανε 20ευρω. Πυροβοληστε με, σας αφηνω!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κοίτα εφόσον σου αρέσουν τα κεριά, πριν πας στα zara home πέρνα μια βόλτα από Αγ. Σοφία. Δίπλα από τον cookieman υπάρχει η cereria. Τσέκαρε το!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Πολυ ωραιες ιδεες !!!Εγω παλι χρησιμοποιω καποια βαζακια ως διακοσμητικα βαζοντας μέσα ποτ πουρι και κοχυλακια!!!Φιλακια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ααααα ωραία ιδέα! Ποτ πουρί δε χρησιμοποιώ αλλά τώρα που είναι καλοκαίρι σίγουρα θα μαζέψω κοχυλάκια για το μπαλκόνι. Ευχαριστώ ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπορεί να είναι παντού αλλά ει, τουλάχιστον είναι τσκτοποιημενα στα βαζάκια :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

 photo envye.jpg
envye blogger theme