photo botslide.jpg

Refresh IKEA Alex drawer

4 Ιουλ 2015



Με έχετε ακούσει πολλάκις να αναφέρω πόσο μου αρέσει η διακόσμηση  και νομίζω πως ήρθε επιτέλους ο καιρός να σας το αποδείξω με αυτή την ανάρτηση. Όταν λοιπόν μετακομίσαμε πριν ένα χρόνο περίπου, ο πρώτος μου στόχος ήταν να φτιάξω το "home office". Eίδα πολλά βίντεο στο Youtube και έκανα play list με αυτά για να πάρω έμπνευση και να κάνω έρευνα για το τι θα λειτουργούσε καλύτερα με εμένα. Τελικά χωρίς να αποτελώ εξαίρεση κατέληξα και εγώ στην ΙΚΕΑ όπως πολλές Youtubers- Bloggers  και αγόρασα τα ALEX drawers. Είναι μια πολύ καλή λύση γιατί τα συρτάρια έχουν διαφορετικό βάθος και αυτό βοηθάει στην αποθήκευση των καλλυντικών και όχι μόνο. 

Όμως μετά από ένα χρόνο άρχισα να βαριέμαι το λευκό τους χρώμα και εκτός αυτού υπάρχει ακόμα ένα γραφείο στο δωμάτιο που είναι ξύλινο και χρωματικά υπήρχε μεγάλη αντίθεση και δε μου ταίριαζαν καθόλου το ένα δίπλα στο άλλο. Έτσι λοιπόν αποφάσισα να κάνω αυτό το πανεύκολο DIY ώστε να δώσω ένα 70's vibe και η αλήθεια είναι ότι το ερωτεύτηκα! Θα προσπαθήσω να σας δώσω κάποιες οδηγίες μαζί με μια σειρά φωτογραφιών βήμα- βήμα και ελπίζω να μην ακουστώ περίπλοκη γιατί πραγματικά είναι πανεύκολο, οικονομικό και εκτός αυτού μπορείς να το αφαιρέσεις μόλις το βαρεθείς χωρίς να έχεις προκαλέσει καμία φθορά στο έπιπλο.

Υλικά:
Ψαλίδι 
Αυτοκόλλητη ταπετσαρία


Οδηγίες:

  • Μετρήστε κατά μήκος και πλάτος πόσο χαρτί θα χρειαστείτε για το κάθε συρτάρι υπολογίζοντας και τις εσωτερικές πλευρές.
  • Κόψτε το κομμάτι και κολλήστε το στην μεγαλύτερη επιφάνεια με προσοχή. Χρησιμοποιήστε το χέρι σας ή ένα χάρακα για να αφαιρέσετε κενά αέρος που μπορεί να δημιουργηθούν
  • Υπολογίστε με υπομονή και κόψτε τις γωνίες πριν γυρίσετε το χαρτί στην εσωτερική πλευρά για να το κολλήσετε. Αν περισσεύει χαρτί κόψτε το
  • -Τώρα κολλήστε πρώτα τις μικρότερες επιφάνειες και έπειτα τις μεγαλύτερες.




Αυτό ήταν. Αρκετά εύκολο έτσι? Για το μόνο που δεν είμαι σίγουρη ακόμη είναι αν θα κρατήσω τα ροδάκια από κάτω. Μου κλωτσάει όταν τα βλέπω αλλά είναι πρακτικά για αυτό τα κρατάω προς το παρών... Πείτε μου πως σας φάνηκε ή αν είναι κάτι που θα δοκιμάζατε και εσείς. 


2 σχόλια:

 photo envye.jpg
envye blogger theme