photo botslide.jpg

ΕΥΚΟΛΟΣ ΣΠΙΤΙΚΟΣ ΧΥΜΟΣ

20 Απρ 2016


Ο πιο εύκολος χυμός που έφτιαξα ποτέ και είναι γευστικότατος είναι αυτός στη φωτογραφία! Ενώ είναι πολύ απλή διαδικασία δε το είχα σκεφτεί ποτέ. Πραγματικά δε ξέρω γιατί τόσο καιρό αγόραζα έτοιμους χυμούς. Το φτιάχνει η πεθερά μου πολύ συχνά και κυρίως τους καλοκαιρινούς μήνες που τα φρούτα έχουν την τιμητική τους αλλά φυσικά η συνταγή αλλάζει με τη διαθεσιμότητα των φρούτων της κάθε εποχής.



Ότι φρούτα έχω στο σπίτι τα βάζω σε μια κατσαρόλα πλυμένα, καθαρισμένα και χωρίς τα κουκούτσια τους (οι φλούδες δε μας πειράζουν). Μόλις το νερό αρχίσει να βράζει προσθέτω ζάχαρη και ανακατεύω μέχρι να λιώσει. Κλείνω τη φωτιά και αφήνω το χυμό να κρυώσει. Έπειτα τον αποθηκεύω σε μπουκάλια ή βάζα και τον τοποθετώ στο ψυγείο. Κρατάει φρέσκος για πολλές μέρες αν και δε νομίζω ότι θα μείνει για πάνω από δυο τρεις ...

Κάθε φορά που βλέπω ότι τα φρούτα μας έχουν ωριμάσει αρκετά για να τα φάμε τα κάνω χυμό. Επίσης όταν βαριέμαι ή δεν έχω χρόνο απλά τα καθαρίζω, τα βάζω σε σακουλάκια στην κατάψυξη και τα βγάζω όταν θέλω κάτι δροσιστικό. Είπαμε δε πάει τίποτα χαμένο. Ο χυμός της φωτογραφίας έγινε κυρίως με βανίλιες και μήλα.

Εσείς έχετε αντίστοιχη συνταγή? 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 photo envye.jpg
envye blogger theme