photo botslide.jpg

Εύκολα Vegan cookies με ταχινι

13 Απρ 2016


Είχα αναφέρει αρχές του μήνα στη Spring To-Do List ότι ήθελα να δοκιμάσω περισσότερες vegan συνταγές. Νομίζω ότι βρίσκομαι σε πολύ καλό δρόμο γιατί όποια συνταγή και αν επεχείρησα να φτιάξω μου πέτυχε! Ειδικά με τα σημερινά cookies είμαι εξαιρετικά υπερήφανη μιας και στα γλυκά άπαξ και σου ξεφύγει κάτι δε μπορείς να το διορθώσεις με τίποτα μετά. Ελπίζω να σας φανεί χρήσιμη μιας και διανύουμε περίοδο νηστείας. Όσο για εμένα σίγουρα θα την ξανακάνω αλλά την επόμενη φορά θα προσπαθήσω να την πειράξω για να δω αν μπορεί να σταθεί και με διαφορετικά υλικά.




Υλικά:

  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1/4 κούπα γάλα σόγιας 
  • 6 κ.σ ταχίνι
  • 1 και 2/3 κούπα αλεύρι
  • 1/2 κ.γ σόδα
  • 80 γρ. μαύρη σοκολάτα 
Εκτέλεση:

Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη και το γάλα και ανακατεύουμε με ένα αναδευτήρα μέχρι να ενωθούν καλά μεταξύ τους. Έπειτα προσθέτουμε το ταχίνι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ενωθεί με τα υπόλοιπα υλικά. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και τη σόδα και τα προσθέτουμε ανακατεύοντας τώρα απαλά με μια σπάτουλα. Προσοχή σε αυτό το βήμα δε θέλουμε έντονο ανακάτεμα απλά να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους αρκεί. Τέλος ρίχνουμε στο μείγμα μας τα κομμάτια σοκολάτας.
Σε ένα ταψί ή ακόμα και στη σχάρα του φούρνου τοποθετούμε αντικολλητικό χαρτί. Τα συγκεκριμένα cookies απλώνουν αρκετά όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες. Οπότε ανάλογα το μέγεθος που θέλετε να έχουν βάζετε ποσότητα όσο ένα κουτάλι σούπας ή όσο ένα κουτάλι γλυκού.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C (πως στα κομμάτια βάζουμε εκθέτη?) για 10' αν θέλουμε να πετύχουμε πιο ελαστική υφή ή  15'-20' (ανάλογα πάντα με το φούρνο) αν τα θέλουμε τραγανά.

Είναι τέλειο βούτηγμα για τον καφέ γιατί δεν διαλύονται και είναι πολύ πιο υγιεινά από τα επεξεργασμένα του σούπερ μάρκετ.


Τρέχει διαγωνισμός στο Blog : Garnier Γαλάκτωμα Καθαρισμού 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 photo envye.jpg
envye blogger theme